ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Puțuntică a promovat pe tabloul principal la Europenele U-21 de tenis de masă

11:28 | 10.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Jucătorul moldovean de tenis de masă Andrei Puțuntică a promovat ieri pe tabloul principal la Campionatul European Under-21, care se desfășoară la Minsk (Belarus), transmite MOLDPRES.

Calificarea sa în această fază a turneului a devenit posibilă după ce a obținut șase victorii. În prima zi de concurs Andrei Puțuntică i-a învins pe Nils Hohmeier (Germania) cu scorul 4-3, pe Tibor Spanik (Slovacia) cu același scor la limită (4-3) și pe Csaba Andras (Ungaria, 4-0), devenind câștigătorul grupei preliminare.

În cea de-a doua zi de întreceri el i-a devansat pe Aleksandr Lusin (Estonia, 4-1), Vladimir Sidorenko (Rusia, 4-3) și pe Bence  Majors (Ungaria, 4-1).

Astăzi, în după amiaza zilei, jucătorul moldovean va juca cu Artur Abușev (Rusia). Sistemul competițional la această fază este eliminatoriu. Jucătorul care este învins abandonează turneul.

La campionat a evoluat încă un jucător moldovean, Vladislav Ursu în vârstă de 17 ani, proaspăt campion național de seniori. El a obținut o victorie în faza preliminară a grupelor, a suferit două înfrângeri și a fost eliminat din concurs.

Andrei Puțuntică și Vladislav Ursu și-au anunțat participarea și la proba dublu masculin. Ei sunt însoțiți la campionat de antrenorul emerit Vladimir Semipeadnâi. ”Ambii au șanse să evolueze reușit la acest turneu, pentru că se antrenează regulat, sunt legitimați la cluburi din bundesliga Germaniei”, a declarat tehnicianul pentru agenție în ajunul deplasării la Minsk. Ambii jucători sunt premianți la diverse turnee internaționale de anvergură la vârsta junioratului.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18001914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!