ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe spectacole vor avea loc în acest weekend la Chișinău

13:41 | 10.03.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Mai multe spectacole vor avea loc sâmbătă și duminică în sălile de teatru și cele concertistice din capitală, informează MOLDPRES.

Sâmbătă, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” - spectacolul ”Maestrul și Margarita” de Mihail Bulgakov și la Teatrul Dramatic Rus de Stat  ”A. P. Cehov” - spectacolul ”Pescărușul” de A. P. Cehov.

Tot sâmbătă, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”, ediția a 52-a, la 18.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” va avea loc spectacolul  ”Povestea unei iubiri” al Ansamblului Național Academic de Cântece și Dansuri Populare ”Joc”, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” - un spectacol intitulat ”Doar Femeia…”, dedicat Zilei Internaționale a Femeii, cu participarea artiștilor Adrian Ursu, Adriana Ochișanu, Akord, Cathasris, Aura, Ionel Istrati ș.a., și la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” - un spectacol susținut de Ansamblul ”Plăieșii” cu genericul ”Mândruliță, floare rară”.

Duminică, la 11.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” va avea loc spectacolul ”Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carrol, la Teatrul  Republican cu Păpuși ”Licurici” – spectacolul ”Capra cu trei iezi” de Ion Creangă, iar la 12.00, la Teatrul Republican ”Luceafărul” – spectacolul ”În căutarea fericirii” de Mircea și Jana Grecu, la Teatrul Municipal ”Guguță” – spectacolul ”Unde-i Hipopotamul?” de Vladimir Livșiț și la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Ognivo” de O. Emelianov după H. Ch. Andersen.

Tot duminică, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul ”Balamucul vesel” de S.T. Burke, la Teatrul Republican ”Luceafărul” – spectacolul ”ConsoLAtorul de văduve” de Giuseppe Marotta și Belisario Randone, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Să-l uit pe Herostratus” de G. Gorin, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Hoțul” de Dario Fo, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Căsătoria” de N. V. Gogol și la 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri.

În aceeași zi, la 17.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” din Chișinău, Centrul Republican pentru Copii și Tineret în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării  organizează spectacolul “Mitul Primăverii”. La spectacol vor participa peste 1000 de copii din municipiul Chișinău. Invitați speciali: Formația ”BRIO SONORES”. 

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18001918

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!