ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membrii Frontului Naţional susţin planul controversat al Marinei Le Pen de a renunţa la euro

10:19 | 11.03.2018 Categorie: Externe

Paris, 11 mar. /MOLDPRES/. Membrii Frontului Naţional din Franţa (extrema dreaptă) au susţinut sâmbătă planul controversat al liderului formaţiunii, Marine Le Pen, de a renunţa la moneda unică euro, relatează agenţia dpa, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

În prima zi a congresului partidului, care se desfăşoară la Lille (nord) şi care are ca obiectiv relansarea formaţiunii, oficialităţi ale partidului au făcut publice rezultatele chestionarului pe probleme politice despre care au anunţat că a fost completat de 30.000 de membri.

Deloc surprinzător, 98% dintre respondenţi au susţinut reducerea imigraţiei la nivele "minimale". Circa 67% au susţinut ideea ca "Franţa să renunţe la deviza comună pentru a-şi recâştiga suveranitatea monetară".

Aproximativ 90% din membrii de partid au susţinut politica lui Le Pen de a organiza un referendum pe tema ieşirii din Uniunea Europeană, iar 82% s-au pronunţat în favoarea ieşirii din spaţiul Schengen. 

(Editor L. Alcază)

img18001922

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!