ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Justiției Alexandru Tănase a anunțat că își va prezenta demisia

11:47 | 11.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a anunțat că își prezintă demisia, după ce a fost făcută publică o interceptare a unei convorbiri telefonice a acestuia cu Veaceslav Platon, condamnat pentru fraudă bancară. ”Am acceptat demnitatea de ministru al Justiției pentru a promova reforme pe domeniul justiției…Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală”, a scris pe o rețea de socializare Tănase, care se află într-o delegație peste hotare, informează MOLDPRES.

„Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică”, a mai menționat Tănase.

Ministrul a afirmat că a fost o adevărată onoare pentru el, ca mai bine de un deceniu să-și servească poporul țării în funcția de parlamentar, membru al guvernului și judecător constituțional. Tănase a mulțumit premierului Pavel Filip pentru încrederea acordată și colegilor miniștri din Guvern cu care a avut o colaborare frumoasă, în binele oamenilor din Republici Moldova.

Alexandru Tănase a devenit ministru al Justiției la 10 ianuarie 2018, fiind înaintat de Partidul Democrat din Moldova (PDM).

După publicarea interceptării, Alexandru Tănase a scris: „nu pot fi sigur asupra autenticității acestei înregistrări deoarece discuția a avut loc cu mai mulți ani în urmă și nu i-am dat mare importanță. În realitate, conținutul discuției, în partea ce mă privește, nu scoate în evidență nimic interesant, de cât însăși faptul existenței discuției în sine”.

Reprezentanți ai PDM au declarat pentru presă că chestiunea privind demisia ministrului Justiției va fi examinată în ședința săptămânală de marți a partidului.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18001927

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!