ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Puțuntică s-a clasat pe locul 5 la Europenele de tenis de masă U-21

14:54 | 12.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Jucătorul moldovean Andrei Puțuntică (19 ani) s-a situat pe locul cinci la Campionatul European Under-21, proba simplu, care s-a încheiat ieri la Minsk (Belarus), relatează MOLDPRES.

El a ratat șansa de a deveni medaliat după ce în sferturile de finală i-a cedat cu scorul 2-4 fostului număr unu în clasamentul european anul trecut Darco Jorgic (Slovenia). ”Desigur, ar fi fost plăcut și o premieră în istoria sportului moldovenesc dacă Andrei câștiga o medalie la acest campionat. Eu, însă, sunt satisfăcut de prestația sa. A luptat până la capăt în orice meci disputat, i-a învins pe unii jucători care se află în clasamentul european mai sus decât el. El a pierdut în optimile de finală la limită, într-o luptă strânsă, demonstrând încă odată că este un jucător tenace, talentat, cu viitor”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul său, Vladimir Semipeadnâi, care și-a însoțit elevul la Minsk.

Andrei Puțuntică s-a calificat pe tabloul principal, unde au acces cei mai buni 16 jucători, după ce a obținut șase victorii. În prima zi de concurs el i-a învins pe Nils Hohmeier (Germania) cu scorul 4-3, pe Tibor Spanik (Slovacia) cu același scor la limită (4-3) și pe Csaba Andras (Ungaria, 4-0), devenind câștigătorul grupei preliminare.

În cea de-a doua zi de întreceri, în a doua fază preliminară, el i-a devansat pe Aleksandr Lusin (Estonia, 4-1), Vladimir Sidorenko (Rusia, 4-3) și pe Bence Majors (Ungaria, 4-1).

În primul meci de pe tabloul principal l-a întrecut cu 4-0 pe Artur Abușev (Rusia), după care i-a cedat lui Darco Jorgic, medaliat cu bronz la acest campionat.

La campionat a evoluat încă un jucător moldovean, Vladislav Ursu, în vârstă de 17 ani, proaspăt campion național de seniori. El a obținut o victorie în faza preliminară a grupelor, a suferit două înfrângeri și a fost eliminat din concurs.

Andrei Puțuntică este campion național de seniori în 2017, originar din Călărași. În prezent, este legitimat la un club din Bundesliga Germaniei. Anul trecut a devenit medaliat cu bronz în pereche cu Istvan Molnar (Ungaria) la Campionatul European de juniori. La campionatul de la Minsk au fost admiși, conform ratingului, cei mai buni 56 de jucători din Europa.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18001956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!