ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Repartizarea mijloacelor financiare pentru reparația drumurilor naționale și locale, aprobată de Executiv

16:10 | 12.03.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. În scopul îmbunătățirii calității infrastructurii rutiere din Republica Moldova, Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naţionale pentru anul 2018 şi Programul de reparaţie periodică a drumurilor publice naționale (în limitele localităților), locale, comunale şi străzi, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Conform Programului, pentru drumurile publice naționale sunt prevăzute 972,4 milioane de lei. Cea mai mare parte din această sumă - 822,8 milioane de lei - vor fi direcționați pentru întreținerea drumurilor, reparațiile curente, precum și lucrările necesare pentru asigurarea securităţii circulaţiei rutiere. Totodată, 149,5 milioane de lei vor fi alocați pentru reconstrucţia drumurilor publice naţionale şi a construcţiilor inginereşti, cofinanţarea proiectului de construcţie a drumului de ocolire a orașului Ungheni, precum și achiziționarea sistemului de emitere, gestiune, monitorizare și control a vinietei electronice.

Pentru realizarea prevederilor Programului de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi sunt prevăzute 1,6 miliarde de lei. Activitățile programate vor permite îmbunătățirea calității infrastructurii drumurilor în 1242 de localități din țară, ceea ce va facilita inclusiv schimburile comerciale, va contribui la creşterea competitivităţii agenţilor economici şi a mobilităţii forţei de muncă în mediul rural.

Finanțarea lucrărilor de renovare a drumurilor publice naționale se va efectua din contul mijloacelor Fondului rutier, iar reparația periodică a drumurilor naționale, locale, comunale și străzi - din contul mijloacelor Bugetului de stat.

img18001964

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!