ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

19:26 | 12.03.2018 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat, Andrei Chistol, a participat la „Festivalul Mărțișor” din Portugalia, aflat la a XIII-a ediție

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Centrul Cultural Moldav din Portugalia, a organizat cea de-a XIII-a ediție a „Festivalul Mărțișor”, care s-a desfășurat pe data de 11 martie 2018 la Cascais, Portugalia. Cei prezenți la eveniment au primit în dar câte un mărţişor – simbolul sosirii primăverii.

Secretarul de stat, Andrei Chistol, a adresat un mesaj de mulțumire conaționalilor noștri din partea ministrului Monica Babuc pentru realizarea, în ultimii ani, a mai multor proiecte importante susținute de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării: Festivalul ouălor încondeiate, organizat de Centrul de Cultură și Artă Trei Culori; Zilele Culturii Republicii Moldova în Portugalia, organizat de Asociația „Miorița”; Turneul Teatrului Licurici în 2017, ș.a. „Dvs. sunteți adevărații ambasadori ai culturii noastre, prin intermediul asociațiilor și centrelor culturale reprezentați Republica Moldova peste hotarele țării, promovând cultura, tradițiile, portul și dansul popular”, a declarat oficialul.

Scopul acestui festival este de a contribui la păstrarea, transmiterea și promovarea în forme originale a obiceiurilor și tradițiilor naționale în afara țării. În cadrul celei de-a XIII-a ediții au evoluat colective artistice, copii şi adulți din diasporă care au prezentat cântece şi recitaluri de poezie. În acest an, la invitația și cu susținerea financiară a ministerului, trupa AKORD a încântat publicul spectator în calitate de invitat special.

Ca și în edițiile precedente, „Festivalul Mărțișor” a fost un spectacol dedicat inter-culturalității, având în vedere participarea artiștilor de diferite naționalități care locuiesc în Portugalia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!