ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

09:29 | 13.03.2018 Categorie: Comunicate

Secretarul general de stat, Igor Șarov, a participat la prima reuniune a Grupului comun cu Ministerul Învățământului și Științei al Ucrainei

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. În data de 12 martie 2018, la Kiev, a avut loc prima întrunire a Grupului comun de lucru la nivelul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerului Învățământului şi Ştiinței al Ucrainei, instituit să acorde suport în elaborarea programelor de studiu și a manualelor, precum și să propună măsuri pentru asigurarea în continuare a dreptului minorităților naționale din ambele state de a studia în limba maternă.

Partea moldovenească a fost reprezentată de către Secretarul general de stat, Igor Șarov, iar cea ucraineană de către Vice-miniștrii Roman Greba și Pavel Hobzey.

În cadrul reuniunii au fost abordate mai multe subiecte ce țin de cooperarea bilaterală în domeniul educației, în special implementarea de către statul vecin a recomandărilor Comisiei de la Veneția în privința noii legi a educației, inițiativa legislativă privind învățământul secundar din Ucraina, modalitățile de sprijin a școlilor din ambele state, asigurarea nevoilor educaționale ale comunității moldovenești din Ucraina, procesul de elaborare a manualelor și a programelor de studiu destinate minorităților naționale,inclusiv procesul de formare continuă a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Părțile au convenit ca următoarea ședință a Grupului de lucru să se desfășoare în luna aprilie la Chișinău.

Pe durata aflării sale la Kiev, Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării s-a întâlnit și cu Președintele Asociaţiei panucrainene a moldovenilor din Ucraina, Anatolie Fetescu, cu care a discutat despre situația școlilor moldovenești din regiunea Odessa.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!