ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

14:10 | 13.03.2018 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Angela Cutasevici a avut o întâlnire cu membrii Consiliului Național al Elevilor din învățământul general

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. În perioada 10-12 martie curent, în incinta Centrul Republican pentru Copii și Tineret ,,ARTICO” s-a desfășurat cel de-al III-lea atelier de lucru al Consiliului Național al Elevilor din învățământul general (CNE).

La eveniment a participat secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Angela Cutasevici, care a informat CNE despre principalele priorități ale MECC în învățământul general, despre cadrul normativ de organizare a examenelor de bacalaureat și a olimpiadelor școlare, precum și despre participarea elevilor în procesul decizional și rolul activităților de voluntariat în școală și în comunitate. De asemenea, membrii CNE au avut oportunitatea să înainteze mai multe propuneri cu privire la funcționalitatea structurilor care îi reprezintă, precum și să abordeze necesitatea elaborării unui cod de etică al elevului. Totodată, urmare a participării la sondajul cu privire la domeniile de interes în educație pentru media, membrii CNE s-au întâlnit cu reprezentanții Asociației Obștești „La strada”, cu care au discutat despre siguranța online și despre responsabilitatea tânărului consumator de produse media.

Consiliul Național al Elevilor este o structură consultativă pe lângă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul căruia ministerul are posibilitatea să obțină informații din prima sursă despre problemele cu care se confruntă sistemul educațional. În același timp, Consiliul constituie o platformă prin care elevii pot să-și facă vocea auzită referitor la toate aspectele care îi interesează.

Menționăm că la invitația ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc membrii CNE au participat sâmbătă, 10 martie, la spectacolul de încheiere a celei de-a 52-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, în cadrul căruia a evoluat Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!