ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În cazul alegerilor parlamentare, în Legislativ ar accede patru partide

14:47 | 13.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în Legislativul Republicii Moldova ar accede Partidul Socialiştilor, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Democrat și Partidul Comuniştilor, arată datele unui sondaj al Institutului de Marketing și Sondaje (IMAS), efectuat la comanda PDM, comunică MOLDPRES.

Aceeaşi cercetare sociologică arată că, în urma evaluării răspunsurilor oferite de cetăţenii care susţin că au o opţiune clară de vot, în Parlament ar putea accede şi partidul Platforma DA care ar obţine 7.3% din voturi.

Potrivit sondajului, cele mai multe fotolii de deputaţi ar putea fi ocupate de Partidul Socialiștilor pentru care ar vota 31.6 la sută din respondenţi. Peste 13 la sută din persoanele chestionate au spus că vor vota pentru candidaţii Partidului Acțiune și Solidaritate şi tot atâţia pentru candidaţii PDM. Alţi 6.5% din cei chestionați au spus că vor opta pentru politicienii propuşi de PCRM.

De asemenea, aproape jumătate din participanţii la cercetare au indicat că vor opta pentru o guvernare pro-europeană.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 februarie - 6 martie. La întrebări au răspuns 1099 de persoane din 76 de localităţi. Marja de eroare a sondajului este de 3%, notează MOLDPRES.

(Reporter A. Zara, editor  M. Jantovan)

img18001993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!