ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 14 martie 2018

18:59 | 13.03.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00,  Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia economie, buget și finanțe va audia informația privind reabilitarea drumurilor din contul fondurilor interne și externe, aflate în gestiunea Guvernului.

Ora 10.00, biroul 114, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia economie, buget și finanțe va audia raportul auditului performanței ”Sunt gestionate în mod eficient și eficace mijloacele financiare ale Fondului rutier în vederea asigurării dezvoltării infrastructurii rutiere de calitate?”.

Ora 10.00,  biroul 114, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va audia autoritățile de resort privind siguranța în trafic (organizarea și funcționarea sistemului automatizat de supraveghere a circulației rutiere ”Controlul traficului”, securitatea în trafic, statistici, măsuri de prevenire și combatere a accidentelor rutiere).

Ora 10.00, biroul 915,  Parlamentul R. Moldova.

***

Comisia protecție socială, sănătate și familie, în parteneriat cu Platforma parlamentară națională și regională a Rețelei globale de combatere a tuberculozei, organizează audieri publice la subiectul ”Mobilizare globală și angajamentele în domeniul combaterii tuberculozei. Abordări multisectoriale de redresare a situației în Republica Moldova”.

Ora 13.00, Sala Europei, Parlamentul R. Moldova.

***

Delegația Uniunii Europene în R. Moldova invită reprezentanții mass-media la ceremonia de lansare a proiectului „Asistență Tehnică pentru susținerea dezvoltării Organizațiilor Societății Civile (OSC) din Republica Moldova”, finanțat de UE.

Ora 11.00,  Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16, sala de conferințe 2B, intrarea de pe str. N. Iorga.

***

ODIMM  invită la lansarea unui nou Program pentru tineri – JOBs for YOUTH, care își propune să susțină tineri din R. Moldova și Ucraina în inițierea unor afaceri inovatoare, cu impact puternic transfrontalier social și economic.

Ora 9:30,  sala de conferințe Violin, Hotelul Jazz, str. Vlaicu Pârcălab nr. 72.

***

Proiectul moldo-elvețian ”Viața Sănătoasă. Reducerea poverii bolilor netransmisibile în Republica Moldova”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, lansează o intervenție-pilot la nivel de comunitate care țintește factorii de risc ce provoacă un șir de maladii cronice în rândul populației și reducerea impactului acestora asupra sănătății publice.

Ora 9.30, Radisson Blu Leonard Hotel.

***

Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Prezentarea Raportului “Monitorizarea implementării Acordului de asociere Moldova – UE, în domeniul dizabilității”.

Ora 10.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. A. Pușkin 22, of. 446.

***

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Academia de Științe a Moldovei, Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova lansează lucrarea enciclopedică Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic sau campionul invincibil.

Ora 15:00,  Blocul central al AȘM, Sala Azurie, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1.

***

Compania de consultanță în domeniul financiar și al tranzacționării bursiere ”Double Case” invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Influența alegerilor prezidențiale asupra  populației Federației Ruse. Cum va evolua cursul rublei rusești? Ce influență vor avea alegerile din Federația Rusă asupra economiei Republicii Moldova și asupra leului moldovenesc?”.

Ora 11.00,  Agenţia INFOTAG.

***

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și Institutul de Filologie invită la ședința Clubului Literar „Homo Aestheticus” cu genericul „Destine înrudite”. 

Ora 15.00, Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central,  str. 31 August, nr. 78 „A”.

***

Platforma Demnitate şi Adevăr invită reprezentanţii mass-media  la o conferinţă de presă.

Ora 11.00, sediul formațiunii, str. 31 August 1989, nr. 15.

***

Alianța pentru Centenar invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema „Marea Adunare Centenară din 25 martie”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!