ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, este candidatul PL la funcția de primar al capitalei

09:20 | 14.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, este candidatul Partidului Liberal (PL) la funcția de primar al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut în seara zilei de ieri, după ședința Biroului Politic al formațiunii, relatează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al PL, pentru funcția de primar al capitalei au fost înaintate și examinate șase candidaturi.

„Prin votul majorității membrilor biroului, Valeriu Munteanu a fost desemnat candidatul Partidului Liberal pentru funcția de primar al municipiului Chișinău”, se menționează în comunicat.

Alegerile locale noi în municipiul Chișinău vor avea loc la 20 mai.

Până în prezent, pentru această funcție și-a propus candidatura liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Totodată, Partidul Democrat din Moldova a anunțat că va susține un candidat comun pro-european. Socialiștii au specificat că vor înainta o candidatură pentru această funcție, iar Partidul Acțiune și Solidaritate urmează să ia o decizie în acest sens.

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a demisionat la mijlocul lunii februarie, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată și depăşirea atribuţiilor de serviciu.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!