ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 80 de ONG-uri din Moldova vor beneficia de asistență tehnică în cadrul unui proiect finanţat de UE

14:23 | 14.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. În jur de 80 de organizații non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de asistenţă tehnică în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul va dura trei ani şi presupune organizarea unor ateliere de lucru şi traning-uri pentru reprezentanţii societăţii civile, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de lansare a proiectului a fost prezent șeful Delegației UE în Republica Moldova, ambasadorul Peter Michalko, care a specificat că proiectul are drept scop consolidarea societăţii civile din RM.

“Societatea civilă este forța capabilă să miște reformele, să crească eficiența activității instituțiilor publice și să faciliteze participarea activă a cetățenilor în administrarea proceselor publice şi politice. De asemenea, aceasta are un rol crucial în implementarea Acordului de Asociere RM-UE”, a spus Michalko.

Oficialul a menţionat că sursele financiare pentru finanţarea proiectelor pentru societatea civilă sunt prevăzute în documentul pentru ţară prezentat la finele anului trecut. “În 2017 pentru finanţarea proiectelor similare au fost alocate 5 milioane de euro”, a adăugat Michalko.

Giorgios Alexopoulos, directorul proiectului, a specificat că documentul de asistenţă se bazează pe trei piloni:  asistenţa tehnică, consolidarea ONG-urilor, sprijinul pentru delegaţia UE în R. Moldova şi are drept scop consolidarea capacităților instituționale și îmbunătățirea abilităților manageriale ale membrilor ONG-urilor locale.

Proiectul este implementat de către consorțiul condus de Family and Childcare Center (KMOP) şi finanţat de Uniunea Europeană.

 (Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18002024

img18002024

img18002024

img18002024

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!