ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conceptul „Arena Chișinău” a fost prezentat în prima ședință a Grupului de lucru privind implementarea proiectului

15:43 | 14.03.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Conceptul „Arena Chișinău” a fost prezentat astăzi, la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), în cadrul primei ședințe a Grupului de lucru pentru implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente. Grupul urmează să elaboreze, în termen de 10 zile, Foaia de parcurs pentru asigurarea implementării proiectului și să examineze crearea unui parteneriat public-privat în acest sens, informează MOLDPRES.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al MEI precizează că până la data de 1 aprilie 2018, membrii Grupului urmează să prezinte Guvernului spre examinare și aprobare proiectele actelor normative necesare implementării acestui proiect.

„Construcția unei arene polivalente reprezintă o prioritate strategică a statului, odată ce oferă Republicii Moldova o serie de avantaje și oportunități”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, președinte al Grupului de lucru, care a prezentat proiectul. El a mai informat că, potrivit studiului de pre-fezabilitate, elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, „Arena Chișinău” va avea o capacitate de 3000-5000 de locuri, 800-1200 de locuri de parcare și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții sau concerte. Construcția va avea, de asemenea, o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilități pentru spa și fitness.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că selectarea partenerului privat va fi efectuată în baza unui concurs public și transparent la nivel internațional, pentru a asigura alegerea unui dezvoltator bun, cu experiență în domeniu, cu servicii calitative, executate în termenii stabiliți.

De asemenea, în baza studiului de pre-fezabilitate, s-a propus ca arena polivalentă să fie edificată pe terenul aflat în administrarea Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din comuna Stăuceni, suprafața estimativă necesară construcției fiind de circa 10 hectare.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18002028

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!