ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dosarul președintelui raionului Dubăsari a fost trimis în judecată

10:55 | 15.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Președintele raionului Dubăsari va fi judecat pentru abuz în serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave, relatează MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, suspectul nu își recunoaște vina și pledează nevinovat.

Acesta este învinuit de emiterea unor decizii ilegale privind delegarea angajaților Consiliului raional Dubăsari spre participare în delegații oficiale peste hotarele țării. La fel, acesta ar fi încheiat ilegal mai multe contracte de achiziționare a serviciilor de asistență juridică.

Președintele raionului ar fi încălcat legislația privind secretul de stat, prin aprobarea listei colaboratorilor din subordinea Consiliului raional, care urmau să aibă acces permanent la secretul de stat cu avizarea achitării plăților sub formă de sporuri la salariu. Totodată, acesta este învinuit de fraudarea licitațiilor publice.

Bănuitul ar mai fi acordat nejustificat adaosuri salariale, prime și cadouri angajaților Consiliului raional.

Conform probelor, s-a stabilit că, prin respectivele decizii ilegale, bugetului Consiliului raional Dubăsari i-a fost cauzat un prejudiciu de circa 1,5 mln de lei.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă de până la 16 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de până la 15 ani.

(Reporter A. Ciobanu, editor  M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!