ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Radiojurnalista Nina Jovmir s-a stins din viaţă

10:36 | 15.03.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Radiojurnalista Nina Jovmir, deţinătoare a titlului onorific ”Om Emerit”, care mai bine de patru decenii a lucrat în redacţia muzică de la Radio Moldova, s-a stins ieri dimineaţă din viaţă, informează MOLDPRES.  

S-a născut la 4 iulie 1952 în satul Sireţ, raionul Străşeni. A absolvit Colegiul Pedagogic din Călăraşi şi în 1976 - Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Filologie, secţia  Jurnalistică şi din 3 august acelaşi an a fost  angajată la Comitetul de Stat pentru  Televiziune şi Radiodifuziune, în redacţia muzică radio. A fost repartizată în secţia de muzică academică, unde l-a avut în calitate de îndrumător pe Vasile Creţu.

În primii ani de activitate a realizat ciclurile de emisiuni  „În lumea muzicii”, „Universitatea radiofonică de cultură muzicală”, „File de calendar muzical”, „Cronica vieţii muzicale” ş.a., interviuri cu mari personalităţi în domeniul muzicii, precum Tihon Hrennikov , Dmitri Chitaenco, Vladimir Spivakov, Natalia Gutman ş.a.

Nina Jovmir a fost alcătuitor al setului din patru CD-uri „Radio Moldova. Octogenar 2010”, a fost redactor alcătuitor al CD-lui „Un zâmbet luminos pe chipul neamului - Maria Bieșu”, coordonator al celor trei ediții ale Festivalului Doinei. A coordonat și editarea celor trei culegeri „Doina  - identitate, destin, valorificare” cu CD atașat. În 2012, a editat un Audiobook care cuprinde 24 de interviuri realizate în timp cu personalități din domeniul muzicii intitulat „Verificat: Au sufletele inundate în muzică”. Din 2012, a realizat  rubrica „O melodie cu parfum de amintiri”, care se difuzează  zilnic în cadrul revistelor radiofonice „Matinal Național”, „Casa Radio”, „Matinal de Weekend”. 

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18002050

img18002050

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!