ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programele pentru reparația drumurilor naționale și locale vor fi publicate în Monitorul Oficial

12:26 | 15.03.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naţionale pentru anul 2018 şi Programul de reparaţie periodică a drumurilor publice naționale și locale vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Documentele au drept scop îmbunătățirea infrastructurii rutiere naționale.

Astfel, pentru drumurile publice naționale sunt prevăzute 972,4 mln de lei. Cea mai mare parte din această sumă - 822,8 mln de lei - vor fi alocați pentru întreținerea drumurilor, reparațiile curente, precum și lucrările necesare pentru asigurarea securităţii circulaţiei rutiere.

De asemenea, 149,5 mln de lei vor fi alocați pentru reconstrucţia drumurilor publice naţionale şi a construcţiilor inginereşti, cofinanţarea proiectului de construcţie a drumului de ocolire a orașului Ungheni, precum și achiziționarea sistemului de emitere, gestiune, monitorizare și control al vinietei electronice.

Pentru realizarea Programului de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzilor sunt prevăzute 1,6 miliarde de lei. Activitățile programate vor permite îmbunătățirea calității infrastructurii drumurilor în peste 1200 de localități din țară, ceea ce va facilita inclusiv schimburile comerciale, va contribui la creşterea competitivităţii agenţilor economici şi a mobilităţii forţei de muncă în mediul rural.

Finanțarea lucrărilor de renovare a drumurilor publice naționale se va efectua din contul mijloacelor fondului rutier, iar reparația periodică a drumurilor naționale, locale, comunale și străzilor - din contul mijloacelor bugetului de stat.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18002058

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!