ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

13:11 | 15.03.2018 Categorie: Comunicate

La Sarajevo, Secretarul de stat, Daniela Morari, a discutat aspectele extinderii relațiilor moldo-bosniace

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Aprofundarea dialogului politic și extinderea relațiilor comercial-economice moldo-bosniace au fost discutate, la Sarajevo, de Secretarul de stat pentru integrare europeană, Daniela Morari, cu ministrul asistent pentru cooperare multilaterală, Almir Šahović, al MAE al Bosniei şi Herţegovinei.

În cursul întrevederii interlocutorii au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor moldo-bosniace, inclusiv prin aprofundarea dialogului politic și diversificarea relațiilor comercial-economice bilaterale, intensificarea colaborării între două state în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, etc.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii referitor la promovarea dialogului cu structurile UE, inclusiv în marja ultimelor evoluţii în dialogul ambelor state cu Uniunea Europeană.

Daniela Morari și Almir Šahović au trecut în agendă și programul vizitei oficiale a ministrului Afacerilor Externe al Bosniei şi Herţegovinei, Igor Crnadak, în Republica Moldova, care se va desfășura în perioada 19 – 21 martie curent. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!