ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

13:15 | 15.03.2018 Categorie: Comunicate

Daniela Morari: ”Consiliul Cooperării Regionale contribuie la stabilitatea şi prosperitatea regională”

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Consiliul Cooperării Regionale contribuie la implementarea reformelor în statele membre ale organizației, precum și la stabilitatea şi prosperitatea în regiune. Declarația a fost făcută de Secretarul de stat, Daniela Morari, la Reuniunea Board-ului Consiliului Cooperării Regionale (CCR), care se desfășoară în capitala Bosniei și Herțegovinei, orașul Sarajevo.

Daniela Morari a accentuat că CCR joacă un rol important în contextul cooperării la nivel regional, inclusiv prin prisma parcursului european al statelor membre. Oficialul moldovean a subliniat că „importanța Consiliului Cooperării Regionale se resimte prin contribuţia pe care o aduce organizația la implementarea reformelor necesare în satele membre, precum și la stabilitatea şi prosperitatea în regiune”.

Participanții la Reuniune au avut un schimb de opinii privind ultimele evoluţii politice şi economice în Europa de Sud-Est și impactul acestora asupra cooperării regionale în cadrul CCR. În context, reprezentanții celor 46 de state și organizații membre ale Consiliului Cooperării Regionale au apreciat eforturile întreprinse de Secretariatul CCR pentru promovarea conectivităţii prin intensificarea colaborării în domeniile transportului, energiei, mediului şi tehnologiilor informaţionale.

CCR a fost oficial instituit pe 27 februarie 2008 la Sofia, în calitate de succesor al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (PSESE) şi reprezintă rezultatul unui proces cuprinzător de restructurare a formatelor de cooperare regională, pentru adaptarea acestora la nevoile şi provocările actuale ale regiunii. CCR are drept obiectiv susţinerea cooperării regionale în Europa de Sud-Est, prin intermediul unui cadru cu apartenenţă şi gestionare regională, pornind de la obiectivele de integrare europeană a ţărilor din regiune.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!