ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi micuţi au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu medicamente

15:21 | 15.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Doi copii de doi şi trei ani din raioanele Drochia și Dondușeni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu pastile, comunică MOLDPRES.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a menţionat că în ambele cazuri intoxicaţiile au fost accidentale, pastilele fiind plasate în loc accesibil pentru copii.  În ambele cazuri medicamentele erau destinate cardiacilor.

Conform sursei citate, minorii au primit îngrijirile medicale din partea medicilor de pe ambulanţă şi au fost transportați în unitățile de primire  ale spitalelor raionale.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în ultimele 24 de ore pe teritoriul ţării s-au înregistrat patru cazuri de intoxicații cu medicamente şi echipele de asistență medicală urgentă au asistat două nașteri în condiții de prespital, în raioanele Nisporeni și Fălești. Lăuzele și nou-născuții au fost transportați la maternitate pentru îngrijiri post-partum.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!