ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației Culturii și Cercetării

16:55 | 15.03.2018 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat, Radu Rebeja, a participat la lansarea procesului de chestionare a tinerilor cu privire la problemele cu care se confruntă

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Astăzi, 15 martie, secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului, Radu Rebeja, a participat la lansarea procesului de chestionare a tinerilor cu privire la problemele și necesitățile cu care se confruntă. Evenimentul care a avut loc în incinta Agenției de Presă IPN a fost organizat de Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova, cu suportul Ministerului Educației Culturii și Cercetării.

În alocuțiunea sa, secretarul de stat a menționat că tocmai participase la o discuție cu partenerii de dezvoltare, în cadrul căreia a reiterat solicitarea de ne oferi în continuare suport pe domeniul tineret și, îndeosebi, pentru dezvoltarea rețelei consiliilor locale ale tinerilor. Totodată, oficialul a subliniat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării acordă o atenție sporită necesităților tinerilor și dorește să contribuie la soluționarea problemelor cu care aceștia se confruntă, motiv pentru care a și fost lansat chestionarul respectiv.

În cadrul conferinței a fost prezentat scopul și actualitatea sondajului, numărul unităților administrativ-teritoriale în care se va desfășura, rolul catedrei de sociologie a USM în acest proces, metodologia de chestionare și analiză a datelor, precum și importanța rezultatelor sondajului pentru Autoritățile Publice Locale.

Studenții Facultății de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială a USM au elaborat chestionarele, au calculat eșantionul și urmează să instruiască operatorii de teren. Perioada de realizare a sondajului este 15-28 martie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!