ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul Anatolie Gherasimov a vernisat o expoziţie personală de grafică

18:31 | 15.03.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. O expoziţie de grafică intitulată „Tradiţii” a artistului plastic Anatolie Gherasimov a fost vernisată astăzi la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din capitală”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, Anatolie Gherasimov a menţionat că expoziţia cuprinde 52 de compoziţii, realizate în tehnica hârtiei manuale. „Tema este axată pe simbolurile noastre tradiţionale din scoarţele basarabene, pe care le-am văzut din copilărie, când bunica ţesea covoare. Hârtia manuală,  tehnică însuşită de la profesorul meu, Simion Zamşa, mi-a permis să redau aceste simboluri din covoarele noastre: oameni, păsări, animale”, a  precizat  Anatolie Gherasimov.

În alocuţiunea sa, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu a subliniat că Anatolie Gherasimov este nu numai un acuarelist bun, ci şi un grafician de excepţie. „În grafică el are un stil cu totul aparte. El combină două tehnici: hârtia manuală şi acuarela şi experimentează de la o expoziţie la alta”, a specificat Dumitru Bolboceanu.

În context, criticul de artă Victoria Rocaciuc a afirmat că  Anatolie Gherasimov a concretizat metoda lui plastică şi  a ajuns la un laconism, la anumite tehnici absolut subtile. „Îmi pare bine că a parcurs aceste etape şi a obţinut un rezultat mult aşteptat şi merge pe o cale  bine definită”, a  mai spus Victoria Rocaciuc.

Anatolie Gherasimov s-a născut  la 16 martie 1968 în satul Kamâşovka (Hagi Curda),  raionul Ismail, regiunea Odesa, Ucraina. În 1992 a absolvit Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală” şi în 2001 – Universitatea de Arte din Moldova (astăzi – Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice), Facultatea de Arte Plastice. Din 1998 participă la numeroase expoziţii de pictură şi grafică din ţară şi de peste hotare. Are lucrări în colecţii private din R. Moldova, România, Franţa, Italia, Germania, SUA şi din alte ţări.

Expoziţia va fi deschisă până la 1 aprilie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18002083

img18002083

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!