ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un elicopter militar american s-a prăbuşit în Irak

08:50 | 16.03.2018 Categorie: Externe

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Un elicopter militar de tip HH-60 Pave Hawk s-a prăbuşit joi în apropiere de localitatea al-Qaim din vestul Irakului, a anunţat un oficial american, precizând că mai multe persoane de la bordul aparatului şi-au pierdut viaţa, informează site-ul postului ABC News, citat de Mediafax și MOLDPRES.

Un alt oficial american a declarat că la bordul aparatului erau şapte oameni. ABC News a confirmat că toţi erau membri ai Forţelor aeriene ale SUA.

Nu există indicii că incidentul ar fi fost doborât, însă această ipoteză nu este momentan exclusă, a declarat un oficial american.

Oficialii americani au vorbit despre acest incident sub protecţia anonimatului.

Coaliţia antiteroristă coordonată de SUA a transmis că "echipe de salvare au intervenit la locul în care s-a prăbuşit aeronava".

"O investigaţie va fi iniţiată pentru a stabili cauza incidentului", se mai arată în comunicatul coaliţiei.

Potrivit Pentagonului, în Irak sunt prezenţi peste 5.200 de militari americani, care ajută forţele locale în campania de combatere a militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic. 

(Editor L. Alcază)

img18002091

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!