ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PSRM a înaintat o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale

12:17 | 16.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Fracțiunea Partidului Socialiştilor din Moldova (PSRM) a înaintat astăzi în Legislativ o moțiune simplă asupra politicii promovate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, condus de Svetlana Cebotari, relatează MOLDPRES.

Potrivit deputatului PSRM, Vasile Bolea, politica desfăşurată de minister este una deficitară şi ministrul Svetlana Cebotari, ar trebui să vină cu un raport în faţa deputaţilor pe mai multe domenii printre care exodul cadrelor medicale, activitatea spitalelor raionale şi protecţia copiilor.

“Conform conceptului de reformare a spitalelor regionale, mai multe secţii urmează a fi închise, fapt ce ne îngrijorează. Un alt subiect care trebuie discutat este exodul cadrelor medicale, deoarece ne vom pomeni în scurt timp că nu vom avea medici care să se îngrijească de sănătatea cetățenilor”, a spus  Bolea.

El a specificat că trebuie discutată şi reforma pensiilor, dar şi valorizarea lor. “Protecția copiilor lăsați fără grija părintească este totalmente exclusă din agenda ministerului. Doar patru primării din cele peste 900 existente au angajat specialişti pentru protecţia copiilor”, a adăugat Bolea.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale este cea de-a treia care va fi discutată în Legislativ de la începutul anului curent. Primul ministru care a venit cu raport în faţa deputaților a fost cel al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. Astăzi va prezenta un raport în plen şi vicepremierul pe domeniul Integrării Europene, Iurie Leancă.

Moțiunea a fost semnată de 20 de deputați socialiști, iar Parlamentul urmează să decidă când aceasta va fi examinată.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18002100

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!