ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul FMF va decide câte echipe vor participa în Divizia Națională

13:20 | 16.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Executivul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) va decide în timpul cel mai apropiat câte echipe urmează să participe în campionatul Diviziei Naționale, care-și va lua startul pe 1 aprilie curent, relatează MOLDPRES. 

Ieri la ședința Comitetul Fotbalului Profesionist al FMF a fost luată hotărârea ca turneul să înceapă cu nouă formații participante. Cinci membri au votat pentru această formulă, iar trei au fost contra. 

"Noi trebuie să susținem oamenii care încă mai vor să investească în fotbalul moldovenesc”, a declarat pentru mass-media directorul general al clubului Sfântul Gheorghe (Suruceni), Ivan Goncear. "Noi am mizat pe un număr par de 8 echipe. Nu este normal ca să începem cu 9 echipe, din motiv că o formație nu va juca chiar din prima etapă", a opinat în replică directorul general al FC Zimbru, Sevastian Botnari. 

Problema a apărut pe ordinea zilei săptămâna curentă în urma retragerii din campionat a echipei Dacia Chișinău din lipsă de mijloace financiare. Anterior formația Victoria Bardar, care a promovat în Divizia Națională, a refuzat să evolueze, practic, din același considerent, optând în continuare pentru participarea în Divizia A. Executivul FMF a decis atunci ca în locul ei să fie admisă retrogradata Diviziei Naționale, Spicul Chișcăreni.  

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază) 

img18002104

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!