ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mihai Poalelungi a fost numit preşedinte al Curţii Constituţionale

13:06 | 16.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Mihai Poalelungi a fost ales astăzi în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale a Moldovei (CCM), comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CCM, în şedinţa plenară de astăzi a Curții Constituționale, Mihai Poalelungi a fost ales în calitate de preşedinte al înaltului for, pentru un termen de trei ani. Conform legislaţiei în vigoare, alegerea președintelui Curții are loc prin vot secret.

În dimineaţa zilei de astăzi, Mihai Poalelungi şi-a depus jurământul în fața Parlamentului, Președintelui RM și a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Mihai Poalelungi a fost desemnat în calitate de judecător al Curții Constituționale de către Consiliul Superior al Magistraturii la data de 6 martie curent, urmare a demisiei din motive personale a judecătorului Tudor Panțîru.

Anterior Mihai Poalelungi a deţinut funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova şi funcția de judecător şi Preşedinte al Curții Supreme de Justiție.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18002105

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!