ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

14:44 | 16.03.2018 Categorie: Comunicate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat o ședință de lucru pentru evaluarea dosarelor participanților la Concursul Republican „Pedagogul anului – 2018” 

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat ieri prima ședință de lucru cu membrii Comisiei de evaluare a dosarelor participanților la etapa republicană a Concursul ”Pedagogul anului”, ediția 2018, prezidată de către secretarul de stat în domeniul educației, Angela Cutasevici.

În debutul evenimentului, secretarul de stat a subliniat scopul de bază al Concursului, care constă în sporirea prestigiului profesiei de pedagog, stimularea activității creative, promovarea experienței avansate și inovatoare, precum și motivarea pentru autoformare și formare continuă a cadrelor didactice. Totodată, oficialul a prezentat membrii Comitetului de organizare a etapei republicane a Concursului „Pedagogul anului” din acest an.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost discutate criteriile de evaluare a candidaților, precum și orarul desfășurării probelor de concurs, care vor avea loc în perioada 20 martie – 06 aprilie 2018 în incinta următoarelor instituții de învățământ din mun. Chișinău: Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Liceul Teoretic „Nikolai Gogol”, Instituția preșcolară nr. 225, Instituția preșcolară nr. 184.

Menționăm că la etapa republicană a Concursului au fost înaintate 51 dosare ale cadrelor didactice, care vor susține: proba orală cu tema „Inteligența profesională”, ora publică, proba de ingeniozitate ad-hoc, tema pentru acasă – discursul „În numele viitorului”.

Concursul „Pedagogul anului - 2018” se va desfășura în perioada 22 martie – 13 aprilie curent și este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!