ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a respins moţiunea simplă împotriva viceprim-ministrului Iurie Leancă

16:42 | 16.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Legislativul a respins astăzi moțiunea simplă asupra politicii interne și externe în domeniul integrării europene, realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă, informează MOLDPRES.

Iurie Leancă a venit în fața deputaților cu un raport în care a enumerat acţiunile pe care le-a întreprins de la preluarea funcţiei de vicepremier și proiectele aflate în desfășurare. El a specificat că autorităţile au îndeplinit condiţionalităţile pentru ca R. Moldova să primească prima tranşă a suportului macrofinanciar din partea UE şi a solicitat suportul Legislativului pe marginea unor legi necesare pentru îndeplinirea celorlalte cerinţe.

Preţ de aproape două ore vicepremierul a răspuns la întrebările deputaţilor, după care liderii de fracţiuni au avut şi luări de cuvânt.

După luările de cuvânt, vicepremierul Iurie Leancă a spus că regretă că discuţiile de astăzi au fost transformate în circ şi niciun deputat nu a venit cu propuneri clare şi nicio viziune cu privire la calea pe care ar trebui să o parcurgă R. Moldova şi cum ar trebui să facă faţă provocărilor din regiune. ”Integrarea Europeană a R. Moldova nu are alternativă şi nimeni nu ne poate contesta acest drept”, a spus Leancă.

Moțiunea simplă asupra politicii în domeniul integrării europene a fost înregistrată la 1 martie de un grup de deputați din cadrul Fracțiunilor parlamentare a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Aceştia susţineau că ”instituirea unei funcții de vicepremier pentru integrarea europeană denotă faptul că politica statului pe această dimensiune a suferit un eșec, poartă un caracter declarativ și falimentează statul nostru”.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18002123

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!