ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Selecționata USEFS a obținut titlul de campioană universitară la tenis de masă

09:31 | 17.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Reprezentativa Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a cucerit ieri, la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, titlul de campioană națională universitară la tenis de masă în concursurile masculin și feminin, relatează MOLDPRES.

În componența acesteia au evoluat maeștrii sportului Denis Țerna, Ivan Danilov, Veniamin Dubrovin, Olga Blizneț și Ecaterina Șmâganovscaia, toți multipli campioni naționali. În toate meciurile disputate cu partenerele de întrecere au fost înregistrate scoruri clare în favoarea campioanei.

”Raportul de forțe a fost evident în favoarea noastră, pentru că la USEFS își fac studiile cei mai buni jucători și jucătoare pentru moment în tenisul de masă moldovenesc. Toți au o bogată experiență competițională. Toți au participat anterior la valoroase turnee internaționale. Cu excepția lui Veniamin Dubrovin, toți sunt foști elevi ai Școlii specializate de tenis de masă din Dubăsari”, a declarat pentru agenție antrenorul selecționatei Valeria Grosu, lector la USEFS. ”Valoarea lotului USEFS este actualmente superioară restului echipelor care au concurat”, a remarcat antrenorul formației Universității de Stat din Moldova (USM), Natalia Smirnova.

În concursul masculin au concurat nouă echipe. Locul doi a revenit formației USM pentru care au evoluat maeștrii sportului Victor Câssa, Afanasie Mutcoglo și Eugen Coșciug. Pe locul trei s-a clasat lotul Universității Agrare de Stat din Moldova (UASM) al cărui lider a fost maestrul sportului Gheorghe Litovcenco.

În turneul feminin au concurat șase echipe. Pe locul doi s-a situat reprezentativa de la USM condusă de vicecampioana națională en-titre Ecaterina Jibric. Locul trei a revenit, ca și în concursul masculin, lotului de la UASM.

Tenisul de masă a fost al treilea din cadrul ediției curente a campionatului național universitar, care a fost reluat după o întrerupere de doi ani. În programul competițional figurează concursuri la 20 de discipline sportive.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu) 

img18002134

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!