ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

23 de diplomați britanici vor fi expulzați din Rusia

10:25 | 17.03.2018 Categorie: Externe

Moscova, 17 mar. /MOLDPRES/. Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat 23 de diplomați britanici persona non-grata, și au cerut ca aceștia să părăsească Rusia în decurs de o săptămână, a anunțat astăzi printr-un comunicat ministerul rus de externe, citat de MOLDPRES.

Pe lângă expulzarea diplomaților, Rusia a retras permisiunea de a deschide Consulatul general al Marii Britanii în Sankt Petersburg și stopează activitatea Consiliului britanic.

„Partea britanică a fost avertizată că, dacă vor fi adoptate împotriva Rusiei alte acțiuni neprietenoase, partea rusă își rezervă dreptul de a lua alte măsuri de răspuns”, anunță ministerul.

Premierul britanic Theresa May a declarat, miercuri, că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi, considerând că Moscova este „vinovată” de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal.

(Editor A. Răileanu)

img18002139

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!