ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consilierul municipal, Ion Ceban, este candidatul PSRM la funcția de primar al capitalei

14:02 | 18.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Consilierul municipal al capitalei, Ion Ceban, este candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de primar al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful statului, Igor Dodon, în urma ședinței activului republican al socialiștilor, relatează MOLDPRES.

Oficialul a declarat că a venit la ședința de astăzi la invitația liderului formațiunii, Zinaida Greceanîi.

Igor Dodon a specificat că pentru funcția de primar general al capitalei, în total, au fost propuse patru candidaturi, iar pentru candidatura lui Ion Ceban s-a votat în unanimitate.

„Este o persoană pregătită pentru a ocupa această funcție. Dumnealui cunoaște cel mai bine problemele din Chișinău”, a spus Igor Dodon.

La rândul său, liderul socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a menționat că „aceste alegeri sunt foarte importante, întrucât este vorba de capitala țării”.

„Vreau să le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată. Este o misiune foarte responsabilă, întrucât Chișinăul are multe probleme ce necesită a fi rezolvate”, a afirmat Ceban.

Ion Ceban este președintele fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău și purtător de cuvânt al șefului statului.

Alegerile locale noi în municipiul Chișinău vor avea loc la 20 mai.

Până în prezent, pentru această funcție și-a propus candidatura liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Totodată, Partidul Liberal l-a înaintat pe Valeriu Munteanu la conducerea capitalei.  Partidul Democrat din Moldova a anunțat că va susține un candidat comun pro-european, iar Partidul Acțiune și Solidaritate urmează să decidă dacă va înainta o candidatură pentru această funcție.

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a demisionat la mijlocul lunii februarie, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată și depăşirea atribuţiilor de serviciu.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18002155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!