ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 20 martie 2018

18:23 | 19.03.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Miniștrii Afacerilor Externe din R. Moldova și Bosnia şi Herţegovina, Tudor Ulianovschi și Igor Crnadak, vor susține o conferință de presă comună, unde vor informa opinia publică despre principalele teme discutate în cadrul dialogului bilateral. 

Ora 10.30, sediul MAEIE. (Reprezentanţii mass-media sunt rugaţi să sosească la sediul MAEIE către ora 10.15).

***

Viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin, și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, vor face declarații de presă.

Ora 13.00. (Reprezentanţii mass-media sunt rugaţi să sosească la sediul MAEIE către ora 12.45).

***

Va continua şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Chişinău.

Ora 10.00.

***

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova invită reprezentanții mass-media la evenimentul de lansare a campaniei naționale cu genericul „Contractul Colectiv de Muncă – garanția drepturilor tale".

Ora 10.00, hotelul Jolly Alon, str. Maria Cebotari 37.

***

Oficiul Național al Viei și Vinului, în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor, cu suportul partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei invită reprezentanții mass-media la un tur ghidat la Mănăstirea Frumoasa (Călărași) la care vor participa trei bucătari renumiți din regiunea franceză Bordeaux (Jean Pierre Xidarakis, Franck Audu și Julien Cruege).

Pentru jurnaliști, punctul de plecare va fi sediul Oficiului Național al Viei și Vinului, str. Mitropolit Dosoftei, 126, ora 09.30.

***

Proiectul de Competitivitate, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Moldova, invită reprezentanții mass-media la evenimentul de inaugurare a Platformei de Laboratoare ultramoderne CIRCLE, destinate studenților și profesorilor UTM din cadrul facultăților cu profil tehnic, electronic, mecanic și ingineresc.

Ora 14.00, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică din cadrul UTM, str. Studenților 9/7.

***

Centrul Social-Politic European invită la conferinţa de presă cu tema: „Radiografierea situației privind subiectul Unirii Republicii Moldova cu România”.

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Casa de avocatură „Popa şi Asociaţii” organizează masa rotundă cu tematica ,,Adaptarea politicilor de conformitate privind sponsorizarea profesioniștilor în domeniul sănătății”.

Ora 11.00, str. Vlaicu Pârcălab, 77.
***

Asociația Obștească Institutul pentru Democrație (or. Comrat), Comunitatea Bulgară „Rodoliubeț” (s. Parcani, Transnistria) și Centrul pentru promovarea și protejarea drepturilor femeilor tinere (or. Chișinău) invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: ”Creșterea încrederii reciproce între profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului: Dezvoltarea capacității regionale pentru dezvoltarea continuă a competențelor cadrelor didactice în domeniul metodelor proactive moderne de educație pentru drepturile omului”.

Ora 14.00, sala de conferințe a Agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

Cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei, marcată anual pe 20 martie, Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM), în colaborare cu Ambasada Republicii Franceze în Republica Moldova, Alianța Franceză la Chișinău, Agora francophone, Camera de Comerț şi Industrie Franța-Moldova, invită la lansarea ultimului număr al revistei „L’Année Francophone Internationale”.

Ora 15.00, etajul I, blocul central al BNRM, str. 31 August 1989, nr. 78 „A”.

***

În cadrul turneului prin care aniversează 10 ani, Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, va susține un concert la Chișinău.

Ora 18.00, Sala cu Orgă din Chişinău.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA 

Ministrul Afacerilor Externe al Bosniei şi Herţegovina, Igor Crnadak, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 19–21 martie curent, la invitația șefului Diplomației moldovenești.

***

Viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin, în perioada 20–22 martie curent, se va afla într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

(Editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!