ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul "Prima Casă" va fi lansat oficial mâine

13:23 | 20.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Programul "Prima Casă" va deveni funcţional în scurt timp, iar experţii lucrează la o extensie a lui ce va oferi facilităţi suplimentare pentru funcţionarii publici. Anunţul a făcut astăzi de liderul democraţilor Vlad Plahotniuc la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, relatează MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, mâine programul va fi lansat oficial, iar experţii deja lucrează la extensia despre care s-a vorbit anterior. „Subiectul a fost discutat şi anterior şi ţine de aplicarea unor facilităţi pentru funcționarii publici. Noile prevederi ale programului au menirea de a încuraja tinerii să rămână în sistemul bugetar, dar şi să aibă stimuli pentru a se angaja în instituţiile statului", a spus Plahotniuc.

Programul „Prima Casă" a fost aprobat de Parlament la sfârșitul anului trecut. În luna februarie, Executivul a aprobat regulamentul de implementare a programului.

Programul de stat „Prima Casă" a fost elaborat pentru a ajuta persoanele tinere să-și procure prima locuință în condiții mai avantajoase de creditare, statul garantând 50% din soldul creditului acordat. Plafonul anual al garanțiilor de stat și suma mijloacelor financiare destinate executării acestora vor fi stabilite anual. Pentru 2018, în bugetul de stat este prevăzut un fond de garantare în valoare de 50 milioane de lei.

Implementarea programului va fi realizată prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18002216

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!