ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația de Judo a nominalizat candidații la Campionatul European

16:52 | 20.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Secretarul general al Federației Moldovenești de Judo, Valeriu Duminică i-a nominalizat într-o conferință de presă pe candidații principali la Campionatul European din anul curent, relatează MOLDPRES.

”Candidații principali la Europenele din anul curent sunt Denis Vieru (66 kg), Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme. Pe ei mizăm, în primul rând, la evoluții bune. S-ar putea întâmpla, însă, ca în lot să fie incluși și alți sportivi mai tineri. Totul depinde, în ultima instanță, de forma lor sportivă”, a declarat oficialul.

Dorin Goțonoagă este campion european Under-23. Denis Vieru este campion european Under-21. Nicon Zaboroșciuc este medaliat cu bronz la Europenele Under-21. Ultimii doi au reluat antrenamentele după accidentările suferite în urmă cu aproximativ o lună.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

Ediția din anul curent a Europenelor se va desfășura pe 26-28 aprilie la Tel Aviv (Israel).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18002228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!