ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 22 martie 2018

08:18 | 22.03.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul Republicii Moldova se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

În perioada 22-23 martie, la Academia de Științe a Moldovei va avea loc Conferința  științifică  internațională consacrată Centenarului Marii Uniri cu genericul „Revenirea Basarabiei  în spațiul juridic românesc”.              

Ora 9.30, Sala Azurie a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 1.

***

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) şi Compania Reliable Solutions Distributor – companie de soluții business și integrator de sisteme informaționale vor inaugura Laboratorul de Securitate Cibernetică din cadrul UTM.

Ora 10.00, str. Studenţilor 9/7, blocul de studii nr. 3.

***

Un grup de deputați ai primului Parlament al Republicii Moldova (1990-1994) invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Semnatari ai Declarației de Independență militează pentru pregătirea și adoptarea Actului Reunirii Republicii Moldova și României”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. A. Pușkin 22, of. 446.

***

Va avea loc conferința de presă cu tema: ””Partidul Nostru” cere de la Banca Națională a Moldovei, prin instanța de judecată, dezvăluirea conținutului raportului Kroll-2”.

Ora 11.00, sediul „Partidului Nostru”, str. București, 117.

***

Asociația obștească „Sirius” invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Președintele Republicii Moldova, garantul Constituției – ales contrar Constituției!”. 

Ora 12.00, Agenția de presă IPN.

***

Asociația obștească „Credință Patriei” invită la conferința de presă cu tema: „Declarația veteranilor de război unioniști privind rolul veteranilor în organizarea și desfășurarea Marii Adunări Centenare”.

Ora 13.00, Agenția de presă IPN.

***

SA „Apă-Canal Chișinău” organizează o conferință de presă cu tema: „Rezultatele concursului de desene și eseuri „Povestea apei", dedicat Zilei Mondiale a Apei”.

Ora 15.00, sala de ședințe a întreprinderii, et. II, str. Albișoara 38.

***

Uniunea Artiştilor Plastici din RM invită la deschiderea expoziţiei dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România ”Salonul de primăvară”.

Ora 15.00, Centrul Expoziţional Constantin Brâncuşi.

***

Institutul pentru Politici și Reforme Europene, cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă (FOSI), organizează audierea publică pe subiectul îmbunătățirii infrastructurii și transportului din mun. Chișinău. În cadrul evenimentului se va discuta propunerea de reorganizare a Regiei Transport Electric Chișinău și Parcului Urban de Autobuze.

Ora 17.30, sala de ședințe a Primăriei municipiului Chișinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 83.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA 

Viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin, în perioada 20-22 martie, se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

(Editor M. Jantovan)  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!