ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 130 de muncitori rutieri au fost antrenaţi noaptea trecută la curăţarea drumurilor din ţară

10:00 | 22.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Pe traseele din ţară se circulă în condiţii de iarnă, iar peste 60 de utilaje grele şi 135 de muncitori rutieri au fost antrenaţi noaptea trecută la lucrări de înlăturare a zăpezii de pe carosabil şi la împrăştierea materialului antiderapant, comunică MOLDPRES.

Şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a specificat pentru agenţie că în perioada nominalizată, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a ghețușului. „Muncitorii au împrăştiat 711 tone de material antiderapant”, a spus Căpăţină.

„Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulaţia rutieră pe timp de iarnă sunt monitorizate în comun cu reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare”, a afirmat Căpăţină.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a menţionat pentru agenție că salvatorii și pompierii au intervenit în trei situații de risc pentru deblocare și tractarea mijloacelor de transport derapate de pe trasee. „Intervențiile au fost concentrate în partea de sud a țării, în special pe traseele din UTA Gagauz-Yeri. Situația din țară va fi monitorizată în continuare. Oamenii sunt îndemnați să asculte mesajele autorităților, iar în situații de risc să apeleze serviciile de urgență la 901, 902, 903”, a remarcat Pușcașu.

Potrivit Poliției de Frontieră, în prezent, rămâne nefuncțional punctul de trecere de tip debarcader Cosăuți–Iampoli, din cauza creșterii nivelului de apă în râul Nistru. Călătorii pot opta pentru punctele de trecere din apropiere - este vorba de punctul de trecere de tip debarcader Soroca–Țekinovka sau punctul de trecere de tip auto Otaci–Moghiliov-Podolsk.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod Galben de valuri de frig valabil în perioada 22-24 martie. În aceste zile, temperatura medie se va menține cu 6-11°C sub valorile normale climatice. Noaptea, se vor înregistra până la -15 grade Celsius, iar ziua, până la -12 grade.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18002297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!