ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campania electorală în cadrul alegerilor locale noi va începe din momentul înregistrării concurenților

11:08 | 22.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Campania electorală în cadrul alegerilor locale noi va începe din momentul înregistrării concurenților de către consiliul electoral de circumscripţie şi se va încheia cu o zi înainte de scrutin, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că, până pe 30 martie, urmează să constituie consiliile electorale de circumscripție electorală de nivelul al doilea (mun. Chișinău și Bălți), iar până pe 10 aprilie vor fi constituite consiliile electorale de circumscripție electorală de nivelul întâi (com. Leușeni, s. Nemțeni, com. Volovița, com. Jora de Mijloc, și com. Pârliţa).

După constituire, consiliile electorale de circumscripție urmează să stabilească data, locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor. Consiliile vor anunța despre aceasta nu mai târziu de 24 de ore după adoptarea hotărârii. Termenul limită pentru depunerea actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar este 19 aprilie.

Consiliul electoral de circumscripție efectuează înregistrarea sau refuză înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri în decursul a 7 zile de la data primirii actelor prezentate. După înregistrarea tuturor candidaților, consiliul electoral de circumscripție va publica integral lista acestora.

La 20 mai vor avea loc alegeri noi ale primarilor în șapte localități: municipiul Chișinău, municipiul Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni din raionul Hâncești, comuna Volovița din raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc din raionul Orhei și comuna Pârliţa din raionul Ungheni.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!