ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei membri ai unui grup infracţional specializat în legalizarea construcţiilor din capitală au fost reţinuţi de CNA

11:27 | 22.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Alte trei persoane suspectate de implicarea în grupul infracţional specializat în legalizarea construcţiilor autorizate şi neautorizate din Chişinău au fost reţinute de ofiţerii anticorupţie, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Naţional Anticorupţie, cei trei sunt reprezentanţi ai unor agenţi economici care au beneficiat de serviciile grupului. Aceştia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă.

Anterior, CNA şi procurorii au mai reţinut 12 persoane în mai multe dosare de corupere, trafic de influenţă şi fals în acte publice. Acestea sunt învinuite că ar fi pus în aplicare o schemă infracţională de legalizare a construcţiilor autorizate şi neautorizate din capitală. Membrii grupului identificau persoane, care intenţionau să-şi perfecteze actele de recepţie finală a construcţiilor,  le asigurau întregul portofoliu de documente, prin coruperea unor funcţionari ai administraţiei publice locale şi Agenţiei servicii publice, iar pentru serviciile lor pretindeau sume de până la 3500 de euro.

Astfel, din cele 15 persoane, cercetate în dosarele menţionate, patru se află în arest la domiciliu, trei sunt reţinute pentru 72 de ore şi dosarele altor opt au fost expediate în instanţa de judecată.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!