ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a ratificat mai multe documente ce vizează serviciile poştale

13:53 | 22.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Legislativul a ratificat astăzi Aranjamentul privind serviciile poştale de plată şi Protocolul lui final, întocmite la Istanbul, la 6 octombrie 2016. Documentul a fost votat de 85 de deputați, comunică MOLDPRES.

Documentul ratificat astăzi reglementează acordarea serviciilor de plată privind mandatele în numerar virament poştal, de vărsământ, de rambursare şi mandatele urgente. Aranjamentul va ralia serviciile din R. Moldova la actele Uniunii Poştale Universale (UPU).

Republica Moldova este membru al UPU din noiembrie 1992.  Din uniune fac parte 192 de ţări care formează teritoriul poştal unic pentru schimbul reciproc al trimiterilor poştei de scrisori. Libertatea de tranzit este garantată pe întreg teritoriul uniunii.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!