ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rudele persoanelor decorate post-mortem vor beneficia de alocaţii

13:57 | 22.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Rudele persoanelor decorate post-mortem cu „Ordinul Republicii” sau cu ordinul „Ştefan cel Mare” vorbeneficia lunar de alocaţii în valoare de 500 de lei pentru merite deosebite faţă de stat. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi în prima lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede că alocaţia pentru merite deosebite  va fi plătită soţiei ori soţului, după caz, iar în lipsa acestora - unuia dintre părinţii persoanei decorate post-mortem. Totodată, în cazul părinţilor aflaţi în divorţ, suma se împarte.

De asemenea, documentul stabileşte că alocaţia va fi plătită în baza unei cereri depuse de rude. Noile prevederi vor intra în vigoare de la 1 iulie 2018, după ce vor fi votate de plenul Legislativului, în lectură finală.

Prin decretele Preşedintelui Republicii Moldova, au fost conferite post-mortem 100 de distincţii „Ordinul Republicii” şi 139 - ordinul „Ştefan cel Mare”.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18002315

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!