ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a operat modificări în Codul penal

15:01 | 22.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Liberarea provizorie sub control judiciar va fi aplicată de judecătorul de instrucţie sau de către instanţă pe o perioadă de cel mult 60 de zile. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în primă lectură de către Parlament, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, măsura liberării provizorii sub control judiciar va putea fi  dispusă pe un termen de cel mult 12 luni cumulative persoanelor suspectate de infracţiuni ce se pedepsesc cu mai mult de 12 ani de închisoare. Organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte învinuitul va verifica periodic respectarea obligaţiilor de către acesta, iar în cazul în care constată încălcări va sesiza judecătorul.

De asemenea, proiectul stabileşte şi faptul ca liberarea provizorie pe cauţiune să  poată fi dispusă pe un termen de cel mult 12 luni şi respectiv 24 de luni cumulative pentru persoana care este învinuită de săvârşirea unei infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoare pe un termen mai mare de 12 ani.

Proiectul a fost elaborat la recomandarea Curţii Constituţionale şi urmează a fi examinat în lectură finală de către deputaţi.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!