ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul Rusiei va fi supus unui boicot mediatic în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală

15:53 | 22.03.2018 Categorie: Externe

Moscova, 22 mar. /MOLDPRES/. Mai multe instituţii media din Rusia au anunţat că vor boicota activităţile parlamentului şi îşi vor retrage jurnaliştii acreditaţi, în semn de protest faţă de decizia Comisiei de Etică a Dumei de Stat (camera legislativă inferioară) de a-l exonera pe un deputat acuzat de hărţuire sexuală, transmit joi AFP şi dpa, preluate de AGERPRES și MOLDPRES.

Două jurnaliste, de la BBC şi postul de televiziune Dojd, apropiat de opoziţie, au depus plângeri împotriva lui Leonid Sluţki, deputat pro-Kremlin şi preşedintele Comisiei pentru Relaţii Externe a Dumei de Stat.

Reunită miercuri pentru a examina acuzaţiile aduse lui Leonid Sluţki, Comisia de Etică a Dumei de Stat ''nu a găsit încălcări ale regulamentului'' de către deputat.

''Cele două reclamante şi-au formulat plângerile împotriva colegului Leonid Sluţki practic în acelaşi timp, în contextul alegerilor prezidenţiale şi după o perioadă destul de lungă faţă de presupusele incidente'', a notat comisia, într-un comunicat preluat de TASS.

Totuşi, de Ziua Internaţională a femeii, Sluţki a postat pe Facebook un mesaj prin care îşi cerea scuze faţă de orice femeie căreia ar putut să-i provoace un stres emoţional.

În urma comunicatului Comisiei de Etică, televiziunea RTVI, agenţia de ştiri RBC şi postul de radio Eho Moskvî au anunţat că, în semn de solidaritate, vor boicota activităţile Dumei.

Cotidianul Kommersant şi postul de radio Govorit Moskva îşi vor limita protestul la deputatul Sluţki.

Instituţiilor de presă care iau parte la boicot nu le vor fi reînnoite acreditările după expirarea acestora, a avertizat preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, într-o declaraţie de presă.

Chestionat de jurnalişti, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze, declarând că este vorba despre o afacere internă a Dumei.

Boicotul a provocat însă îngrijorări că presa de stat, deja dominantă, va avea astfel o influenţă şi mai mare în ce priveşte informaţiile pe care publicul le primeşte despre activităţile din parlament. 

(Editor M. Jantovan)

img18002321

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!