ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezultatele examinărilor criminalistice efectuate în laboratoarele poliției din R. Moldova vor fi recunoscute la nivel internațional

16:03 | 22.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Rezultatele examinărilor criminalistice efectuate în laboratoarele poliției din Republica Moldova vor fi recunoscute la nivel internațional. Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General de Poliție (IGP) a primit astăzi certificatul de acreditare, relatează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful IGP, Alexandru Pînzari, a specificat că primirea certificatului de acreditare confirmă faptul că lucrările realizate în laborator corespund cerințelor standardelor internaționale. „Nu a fost ușor. S-a muncit timp de șase ani și au fost investiți foarte mulți bani. Suntem recunoscători partenerilor de dezvoltare și oamenilor care au lucrat pentru realizarea acestui scop”, a spus Pînzari.

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a menționat că programul a fost inițiat în anul 2012. „Centrul criminalistic este gata să fie acreditat conform standardelor internaționale. SUA a investit 2,5 mln de dolari pentru echipamente, cursuri și ateliere de lucru. A fost depusă o muncă enormă de către oamenii care activează aici. Apreciem mult parteneriatul pe care îl avem cu poliția și sperăm că reformele vor contribui la binele și siguranța cetățenilor”, a afirmat oficialul.

„Recunoașterea rezultatelor la nivel internațional va consolida capacitățile poliției. Acest Centru va garanta statul de drept și va influența pozitiv procesul de integrare europeană. Mulțumim mult partenerilor implicați în acest proiect”, a remarcat Reprezentanta Permanentă PNUD, Dafina Gercheva.

La rândul său, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Dorin Purice, a subliniat că acest centru va contribui la asigurarea unei justiții imparțiale și corecte. „Centrul este una dintre puținele instituții care au primit această acreditare. Mulțumim pentru suportul oferit în reformarea poliției. În viitorul apropiat mai avem de lucrat la laboratorul ADN”, a precizat Purice.

Certificatul de acreditare a fost oferit pentru o perioadă de patru ani. Ulterior, Centrul urmează să fie reevaluat.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18002322

img18002322

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!