ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În incinta Parlamentului portughez a fost inaugurată o expoziție a artiștilor plastici moldoveni

16:24 | 22.03.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Cu prilejul marcării jubileului de 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-portugheze, în incinta Parlamentului lusitan a fost inaugurată o expoziție a artiștilor plastici moldoveni, stabiliți în Republica Portugheză, cu genericul „Moldovenii pictează Portugalia”, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. 

La ceremonia de inaugurare a expoziției, președintele Comisiei Parlamentare pentru Afaceri Externe și Comunități Portugheze, Sérgio Sousa Pinto, și ambasadorul Dumitru Socolan au menționat că pe parcursul acestui sfert de secol relațiile moldo-portugheze s-au dezvoltat pe o linie ascendentă, un rol important în procesul de apropiere dintre țările noastre revenind comunității moldovenești stabilite în Portugalia.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Moldova în Portugalia, în parteneriat cu Comisia pentru Afaceri Externe și Comunități Portugheze din cadrul Adunării Republicii. Expoziția va fi deschisă pentru public până la 27 aprilie curent.

(Editor M. Jantovan)

img18002324

img18002324

img18002324

img18002324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!