ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:13 | 22.03.2018 Categorie: Comunicate

A fost dat startul Cupei Republicii Moldova la Kickboxing 2018

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Astăzi, 22 martie, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja, a participat la ceremonia de inaugurare a Cupei Republicii Moldova la Kickboxing, ediția 2018. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Complexului Sportiv al Universității de Stat de Educației Fizică și Sport (USEFS).

Secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului a remarcat numărul impresionant al participanților și reprezentativitatea administrativ-teritorială a acestora. „Prezența a peste 700 de participanți din cca 20 de raioane demonstrează interesul sporit al tinerilor față de acest sport. Îi felicit cu această ocazie pe organizatori și îi asigur de suportul ministerului în promovarea kickboxingului, care este nu doar o metodă de autoapărare, dar și de autodepășire”, a declarat oficialul.

Cupa Republicii Moldova la această probă sportivă este organizată de către Federația Națională Oriental Kickboxing (FNOK) și se desfășoară în perioada 21-24 martie la complexul specializat USEFS. La competiții participă doar cluburile și sportivii ce colaborează cu FNOK și Organizația internațională WAKO. Înscrierea s-a făcut în baza Regulamentului aprobat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, iar concursul este structurat pe categorii de vârstă:

Seniori (≥19 ani);
Tineret (17-19 ani);
Juniori (15-17 ani);
Elevi I (13-15 ani)

Campionii Republicii Moldova la kickboxing vor evolua în competițiile europene și mondiale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!