ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Centrul ”C. Brâncuși” a fost vernisată expoziția de artă plastică ”Salonul de primăvară”

18:11 | 22.03.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Circa 170 de artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției de artă plastică contemporană cu genericul ”Salonul de primăvară”, care a fost vernisată astăzi la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din capitală, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova și este dedicat Centenarului Unirii Basarabiei cu România.

Solicitat de MOLDPRES, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, Dumitru Bolboceanu a menționat că ”Salonul de primăvară-2018” este cea mai reprezentativă expoziție cu genericul respectiv din ultimii ani. ”Ea cuprinde peste 210 lucrări semnate de maeștri consacrați  precum Eleonora Romanescu, Sergiu Cuciuc, Dumitru Peicev, dar și de studenți de la facultățile  de arte plastice, unii dintre care participă pentru prima oară în cadrul unei expoziții”, a  subliniat  Dumitru Bolboceanu.

La rândul său, criticul de artă Victoria Rocaciuc a  afirmat că  lucrările sunt realizate în diverse tehnici. ”Dacă e vorba de pictură, vedem și tehnica uleiului, care permite o abordare realistă,  abstractă, figurativă, aflată la o sinteză dintre abstract și realism. Fiecare autor încearcă să-și schimbe tehnica, așa cum procedează, bunăoară, Maria Serbinov sau  Dumitru Șibaev. Mulți artiști vor să prezinte ceva nou, care să reflecte această înnoire a naturii, renăscută odată cu sosirea primăverii”, a specificat Victoria Rocaciuc.

Expoziția va fi deschisă până la 9 aprilie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18002330

img18002330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!