ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O femeie din Bălți a fost reţinută de CNA după ce a extorcat bani de la mai mulţi elevi ai unor şcoli de şoferi

12:23 | 23.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. O femeie din Bălți a fost reținută de ofițerii anticorupție, fiind bănuită că ar fi pretins și primit bani de la mai multe persoane pentru organizarea eliberării permiselor de conducere. Femeia este cea de-a cincea persoană din Bălţi reţinută de Centrului Naţional Anticorupţie de la începutul anului curent pentru extorcare de bani de la elevi ai şcolilor auto, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, bănuita ar fi pretins și primit câte 500 de euro de la două persoane, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisele de conducere de categoria ”B”. La scurt timp, femeia ar fi pretins încă câte 1 500 de lei pentru soluționarea problemei.

În după-amiaza zilei de ieri, ofițerii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul femeii, unde au găsit mai multe seturi de documente de școlarizare, între care și ale celor doi denunțători, fapt ce confirmă activitatea infracțională a acesteia. 

În cazul dat a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influență și reținută pentru 72 de ore. Dacă va fi găsită vinovată, bănuita riscă până la şase ani de închisoare sau amendă de până la 200 mii de lei. Totodată, s-a stabilit că femeia nu este la prima încălcare a legii, un dosar penal pornit pe escrocherie, fiind deja transmis instanței de judecată pentru luarea unei decizii.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!