ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a luat act de demisia directorului adjunct al CNA

12:42 | 23.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Deputaţii au luat astăzi act de cererea de demisie a lui Vadim Cojocaru din funcţia de vicedirector al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), comunică MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut în plenul Parlamentului de șeful Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschi. Aceasta a menţionat că în cerere Cojocarul a menţionat că pleacă din funcţie din propria iniţiativă.

Speakerul Andrian Candu a specificat că Vadim Cojocaru activează în funcţia de vicedirector al CNA din 18 aprilie 2013 şi mai avea trei săptămâni până la expirarea mandatului.

Potrivit legislaţiei, Centrul Național Anticorupție trebuie să aibă doi directori adjuncți, numiţi în funcţie de Parlament la propunerea directorului CNA pe perioada mandatului acestuia. Astfel, odată cu demisia lui Vadim Cojocaru, directorul CNA rămâne fără niciun adjunct, deoarece fotoliul rămas vacant după plecarea Cristinei Țărnă nu a fost încă ocupat.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18002345

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!