ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputaţii au modificat destinaţia terenului pe care va fi construită Chişinău-Arena

12:46 | 23.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Proiectul de lege care prevede trecerea unui teren de circa 70 hectare din comuna Stăuceni, municipiul Chișinău, în categoria de terenuri destinate construcțiilor, a fost adoptat astăzi în lectură finală cu votul a 56 de deputaţi, comunică MOLDPRES.

Proiectul a fost prezentat de președintele Parlamentului Andrian Candu, care a anunţat că prin aprobarea modificărilor legislative terenul pe care urmează a fi construită Chișinău Arena, prima sală polivalentă din Moldova, va trece în gestiunea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

Potrivit lui, este o premieră în Republica Moldova lansarea unui proiect de asemenea complexitate. ”În ultimii 26 de ani nu s-a construit mai nimic important pentru societate, dimpotrivă s-au distrus stadioane, terenuri de joacă și case de cultură. Nu s-a investit suficient în cultură și sport. De aceea, mă bucur că zilnic în privința proiectului planificat și anunțat acum două săptămâni se întâmplă câte ceva”, a spus speakerul.

Totodată, Andrian Candu a subliniat că, în conformitate cu planul de acțiuni, urmează desfășurarea concursului internațional și începerea lucrărilor de construcție în lunile iunie-iulie curent, care ar putea dura circa un an de zile.

Recent un grup de deputați au înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede trecerea unui teren de circa 70 ha din comuna Stăuceni, municipiul Chișinău, în categoria de terenuri destinate construcțiilor.

Chișinău Arena urmează să fie construită printr-un parteneriat public-privat, cu o capacitate de până la 5 mii de locuri și spații generoase pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri. 

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18002346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!