ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Actele de violență asupra lucrătorilor medicali vor fi pedepsite prin lege

13:06 | 23.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Acțiunile de violență asupra lucrătorilor medicali vor fi sancționate. Un proiect de lege ce prevede modificarea Codului contravențional a fost adoptat astăzi în lectură finală cu votul a 79 de deputați, comunică MOLDPRES.

În urma modificărilor legislative operate, insultarea lucrătorului medical aflat în timpul serviciului va fi sancționată cu amendă de la 500 la 1250 de lei. De asemenea, jignirea lucrătorului medical, însoţită de acţiuni huliganice şi vătămare corporală, va fi sancționată cu amendă de până la 7500 de lei sau cu arest contravenţional de până la 15 zile.

Potrivit autorilor, aceste modificări legislative vor crea mecanisme eficiente de protejare a sănătății și drepturilor lucrătorilor medicali. Conform unor date statistice estimative, anual sunt înregistrate circa 100-120 de cazuri de diferite forme de violență asupra cadrelor medicale, inclusiv abuz verbal, psihologic și chiar fizic.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!